Page content

Verzorg je huid met de juiste voedingstoffen

Verzorg je huid met de juiste voedingstoffen

Scheelt er iets aan jou of in je lijf, dan is dat zichtbaar aan je buitenkant. Je gezicht vertelt jou heel snel of je echt gezond bent. Huidproblemen zijn vaak reacties op een disbalans van mineralen vergiftigingen, oxidatieve stress of ontstekingsprocessen in je lichaam. Het gebruik van allerlei huid crèmes en lotions heeft in zulke gevallen geen zin, omdat het de tekorten aan bepaalde voedingsstoffen die je lichaam heeft niet oplost. Je kunt op een heel simpele manier een betere en stralende huid krijgen door de juiste voeding te eten en ongezonde voeding te vermijden.

En je bespaart daarmee ook nog eens geld uit omdat dure crèmes niet nodig zijn. Wat wil je nog meer?!

Hoe houd je de balans voor een gave huid? Voor een gave, gezonde huid is het belangrijk ervoor te zorgen dat je lichaam zo min mogelijk schadelijke stoffen binnen krijgt. Dus het eten van gezonde voeding is essentieel. De organen die helpen je lichaam te reinigen en je huid gezond te houden, zijn je lever, nieren, bijnieren, schildklier en de darmen. Een gezonde gave huid is meestal een teken dat je lichaam van binnen schoon is.

Hieronder een aantal belangrijke voedingsstoffen die helpen jouw huid gezond, stralend en vitaal te houden.

* Eiwit: een belangrijke bouwstof die helpt bij de groei en herstel van de cellen in het lichaam;

* Oliën en vetten: deze vormen in onverzadigde vorm een beschermend laagje op de huid om vochtverlies tegen te gaan, en maken tevens de huid zacht en soepel;

* Vitamines: helpen tegen huidveroudering en beschermen de huid.

5 tips voor een sterke, gezonde, gave en elastische huid.

Als je ervoor wilt zorgen dat je zoveel mogelijk stoffen binnen krijgt die je huid zacht, gezond en soepel houden, zorg dan dat onderstaande voeding een belangrijk deel uitmaakt van je voedingspatroon.

1. Omega-3 rijke voeding

Deze meervoudig onverzadigde vetzuren zijn noodzakelijk voor een goede huidverzorging. Ze helpen je celmembranen gezond te houden door ze te beschermen tegen schadelijke stoffen. Ze laten gezonde voedingsstoffen door en voeren afvalstoffen af. Rauwe en pure plantaardige vetten en oliën zoals kokosnootolie, walnoten en lijnzaad dragen bij aan jouw gezonde huid.

voedingsstoffen

2. Rauwe groente en juicing

Het eten van groente is zoals je weet heel belangrijk voor een gezonde, mooie huid. Groentes zitten vol water en belangrijke voedingsstoffen zoals mineralen. Dit komt allemaal een optimale werking van het natuurlijke reinigingssysteem van je lichaam ten goede. Een makkelijke manier om te zorgen dat je elke dag voldoende verse groente binnenkrijgt is door middel van juicen.

3. Antioxidantrijke voeding

Bosbessen staan erom bekend dat ze zeer rijk zijn aan antioxidanten en polyfenolen. De plantaardige antioxidanten en fytochemicaliën in bosbessen beschermen de huidcellen tegen schade en aantasting, waardoor de huid langer jong blijft. Ook groene thee, wortels en kurkuma (koenjit) zitten vol antioxidanten.

4. Gefermenteerde voeding

Gefermenteerde voedingsmiddelen versterken de werking van omega-3 vetzuren en spijsverteringsenzymen in je lichaam, en dragen zo hun steentje bij om de huid sterk en gezond maken .

wat-is-gefermenteerde-voeding-damflora-2

5. Water

Heel veel water drinken! Je lichaam heeft de hele dag door water nodig, zodat je organen, weefsels cellen, en dus ook je huid altijd voldoende gehydrateerd zijn. Een goede vochtbalans zorgt voor de afdracht van de afvalstoffen zowel via het transpireren van de huid als via de urine. Drink dagelijks minimaal zo’n twee liter puur en schoon water, bij voorkeur natuurlijk bronwater.

Wat moet je vermijden, is niet oké voor je huid? Alle voeding die je huid aantast, zoals bewerkte levensmiddelen, granen, fructoserijke suikers, verzadigde vetten, transvetten en melkproducten.

Beweeg regelmatig, zorg voor voldoende nachtrust en eet gezond. Een gezonde levensstijl is echt dè beste basis voor een mooie stralende huid. En, dat zie je terug in de huid. Daar is geen enkele crème of lotion tegen opgewassen…

Heb je een vraag? Laat een bericht achter!

Heb je een vraag? Laat een bericht achter!

Comment Section

0 reacties op “Verzorg je huid met de juiste voedingstoffen

Plaats een reactie


*